top of page
OM OSS

Pint of Science -festivalen tar sikte på  levere spennende og engasjerende foredrag om den siste forskningen i et tilgjengelig og morsomt format for publikum - alt på puben! Vi ønsker å tilby en plattform som lar folk diskutere forskning med menneskene bak. Pint of Science er en ideell organisasjon som drives av frivillige og ble etablert i et felleskap av forskere og postdoktorer i 2012. Hovedfestivalen finner sted årlig over tre dager i mai og arrangeres på samme tid på puber over hele verden. 

 

HISTORIE

I 2012 organiserte de to forskerne Dr. Michael Motskin og Dr. Praveen Paul ved Imperial College London et arrangement ved navn 'Meet the Researchers'. Målet var å bringe mennesker rammet av Parkinson, Alzheimers sykdom, motorneuronsykdom og multippel sklerose inn i forskerlaboratoriene for å vise frem forskningen på nært hold, noe som viste seg å være inspirerende både for de besøkende og forskerne selv.

Michael og Praveen tenkte dermed videre at dersom folk vil komme til laboratorier for å møte forskere, hvorfor ikke bringe forskerne ut til folk? Og slik ble Pint of Science til.

 

I mai 2013 ble den første Pint of Science-festivalen arrangert, og noen av de største navnene innen ulike fagfelt var med for å fortelle om sitt banebrytende arbeid til folk med forkjærlighet for vitenskap og øl. Det ble selvfølgelig en fantastisk suksess!

2022

Vår neste Pint of Science-festival i Norge finner sted 9.-11. mai 2022. De ulike lokasjonene annonseres i god tid før eventet.

bottom of page